8 Ιουν 2009

ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ


Με ένα κλικ στη παραπάνω εικόνα, θα οδηγηθείτε στη σελίδα με τίτλο 'Καλωσορίσατε στο Διαδίκτυο'. Εκεί μαθητές δημοτικού και γυμνασίου, συντροφιά με τους γονείς τους, μπορούν να εξοικειωθούν με όλες τις βασικές λειτουργίες του διαδικτύου, όπως τη πλοήγηση σε ιστοσελίδες και πώς γίνεται αυτό με ασφάλεια, την εύρεση/ αποθήκευση/ εκτύπωση επιθυμητών πληροφοριών και πολλά άλλα. Όλα αυτά γίνονται σε συνδυασμό με άφθονες εικόνες, κατανοητές επεξηγήσεις (στα Αγγλικά) και πρακτική εφαρμογή όλων των οδηγιών.

Μόλις ολοκληρωθούν όλα τα βήματα που απαριθμούνται στην αρχική σελίδα αυτού του ιστοχώρου, το παιδί πλέον θα τολμήσει να δεχθεί τη μεγάλη 'πρόκληση', όπου θα ελέγξει όλες τις νέες γνώσεις του, καθώς θα πρέπει να τις εφαρμόσει για να σταματήσει τον δημιουργό ενός καταστροφικού ηλεκτρονικού ιού! Αν ολοκληρώσει αυτή τη πρόκληση με επιτυχία, ο μαθητής μπορεί να εκτυπώσει το δικό του πιστοποιητικό βεβαίωσης των νέων του ικανοτήτων στη χρήση του διαδικτύου.

Διότι όταν η χρήση αυτή γίνεται πάντα με γονεïκό έλεγχο, χωρίς να φτάνει τα όρια της κατάχρησης, τότε το Διαδίκτυο μετατρέπεται σε ένα επιπλέον εφόδιο για τα νεαρά μυαλά, πολύτιμο όχι μόνο για τη μελλοντική επαγγελματική τους πορεία, αλλά και για μια πολύπλευρη ενημέρωση και εμπεριστατωμένη κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces