26 Μαΐ 2009

'ΜΑΝΙΩΔΗΣ' ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΑΓΓΛΙΚΩΝ!Aυτό το βίντεο από τον διαδικτυακό χώρο www.ted.com, που περιέχει ομιλίες για πολλά σημαντικά θέματα, εξηγεί τη μοντέρνα 'μανία' για εκμάθηση Αγγλικών από δισεκατομμύρια ανθρώπους. Αφού μας θυμίσει παλαιότερες μορφές φανατισμού στη μουσική, θρησκευτική και πολιτική μορφή του, απεικονίζει την έντονη θέληση για εκμάθηση αυτής της γλώσσας με εντυπωσιακές εικόνες και ηχογραφήσεις.

Αυτό, όμως, που αναμφίβολα μένει χαραγμένο στο μυαλό κάθε θεατή είναι το συμπέρασμα στο οποίο καταλήγει ο ομιλητής Jay Walker: τα Αγγλικά είναι η παγκόσμια 'δεύτερη' ομιλούμενη γλώσσα, χωρίς ποτέ να αντικαθιστά τη μητρική μας γλώσσα που συνιστά ολόκληρη τη ζωή μας.

Τα Αγγλικά είναι, όμως, ένα πανίσχυρο μέσο για συμμετοχή σε συζητήσεις για τις παγκόσμιες εξελίξεις, αλλά και μάστιγες, όπως ο πόλεμος, η πείνα και η φτώχεια. Αυτός είναι και ο λόγος που στο σχολείο μας συνεχώς ωθούμε τους μαθητές μας να εμπλέκονται σε τέτοιου είδους συζητήσεις και συνάμα αναζητήσεις.

Όπως ακριβώς οι άλλες παγκόσμιες γλώσσες της μουσικής και των μαθηματικών εκφράζουν το συναίσθημα και την επιστήμη αντίστοιχα, έτσι και τα Αγγλικά έχουν γίνει πλέον η παγκόσμια γλώσσα της συμμετοχικής επίλυσης των κοινών μας προβλημάτων. Όλος ο πλανήτης, λοιπόν, επικοινωνεί με αυτόν τον κοινό κώδικα με την ελπίδα ενός καλύτερου μέλλοντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces