17 Απρ 2009

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΙΝΑΑυτή τη στιγμή, 854 εκατομμύρια άνθρωποι πεινάνε! Κάθε μέρα, 16.000 παιδιά πεθαίνουν από την πείνα και από αιτίες που σχετίζονται με αυτή. Αυτό σημαίνει ότι ένα παιδί χάνει τη ζωή του κάθε πέντε δευτερόλεπτα την ίδια στιγμή που στη γη υπάρχει αρκετή τροφή για όλους!

Έχουν ήδη περάσει 10 χρόνια από τη δέσμευση 189 κυβερνήσεων να μειώσουν κατά το ήμισυ την παγκόσμια πείνα έως το 2015. Μέχρι σήμερα, η πείνα συνεχίζει να αυξάνεται στις περισσότερες χώρες του κόσμου.

Η πείνα δεν προκύπτει από την έλλειψη τροφής, αλλά από την άνιση κατανομή της και την έλλειψη πρόσβασης και ελέγχου των πηγών της. Η παγκόσμια πείνα δεν προκαλείται φυσιολογικά. Είναι πολιτική επιλογή!

(από παλαιότερο online άρθρο της ActionAid)

Μετά από συσσώρευση τέτοιων αρνητικών γεγονότων, οι bloggers ανά τον κόσμο αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να πληροφορήσουν τους αναγνώστες τους για τη τραγική τωρινή κατάσταση. Διαβάστε στη σελίδα των μαθητών περισσότερα θλιβερά στατιστικά στοιχεία και βρείτε σχετικούς συνδέσμους για μαθητές και όχι μόνο.

Οι μαθητές, βέβαια, είναι ευπρόσδεκτοι να αφήσουν τα σχόλια τους κάτω από το κείμενο αυτό και να παρουσιάσουν τη δική τους οπτική γωνία αυτής της κατάστασης.

2 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces