15 Μαρ 2009

ΑΦΗΣΤΕ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΣΑΣ!

Όσο πιο πολλά τα μηνύματα, είτε γραπτά είτε προφορικά, τόσο περισσότερη η εξάσκηση της γλώσσας! Ακολουθούν δύο εκπληκτικές ιδέες για αξιοποίηση της τεχνολογίας στη ξενόγλωσση τάξη από τον καθηγητή Jeffrey Hill.

1) Χρησιμοποιώντας μόνο ένα μικρόφωνο, επισκεπτείτε τον ιστοχώρο www.vocaroo.com και ηχογραφείστε το μήνυμά σας, το οποίο μετά μπορείτε να ενσωματώσετε ακόμα και στο προσωπικό σας blog. Οι εφαρμογές που μπορεί να έχει αυτό μέσα στη τάξη εξαρτάται από τους στόχους και θέμα κάθε μαθήματος, αλλά κυρίως από τα όρια της φαντασίας του καθηγητή! Διαβάστε το σχετικό κείμενο στο blog του Hill:
jeffreyhill.typepad.com/english/2009/03/vocaroo-free-voice-message-service.html

2) Αν θέλουμε κατά το μάθημα να εξασκήσουμε τον γραπτό λόγο με λίγο διαφορετικό τρόπο, μια επίσκεψη στο www.tinychat.com μας επιτρέπει να δημιουργήσουμε το δικό μας χώρο για διαδικτυακές συζητήσεις, όπου μπορούν να συζητούν γραπτά ομάδες μαθητών και αργότερα να αποθηκεύσουν τις συζητήσεις τους. Δείτε την αναλυτικότερη ανάρτηση του Hill: jeffreyhill.typepad.com/english/2009/03/tinychat.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces