17 Μαρ 2009

ACAPELA.TV ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ


Μια ακόμα καταπληκτική ιδέα για να χρησιμοποιήσουν οι μαθητές όλων των ηλικιών το Διαδίκτυο με τρόπο που θα τους ωφελήσει στη μάθηση μιας ξένης γλώσσας. Το βίντεο που θα δείτε αν κάνετε κλικ στη παραπάνω εικόνα φτιάχτηκε μέσα σε λίγα λεπτά στον ιστοχώρο www.acapela.tv μετά από επιλογή της γλώσσας (UK English), των χαρακτήρων και των προτάσεών τους, αλλά και του σκηνικού.

Με τον ίδιο τρόπο μπορούν και οι μαθητές να οπτικοποιούν τους διαλόγους των βιβλίων ή να δημιουργούν βίντεο βασισμένα αποκλειστικά σε δικά τους λόγια και ιδέες. Έπειτα, υπάρχει η δυνατότητα να στέλνουν με email το σύνδεσμο για το βίντεο που έχουν δημιουργήσει στους φίλους τους και στον καθηγητή τους.

Η δημιουργία τέτοιου είδους βίντεο μπορεί να ενσωματωθεί στο μάθημα ή να γίνει ακόμα και στο σπίτι κατά τον ελεύθερο χρόνο των μαθητών. Σίγουρα θα είναι μια πολύ ευχάριστη εργασία που όλοι θα σπεύσουν να κάνουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces