20 Φεβ 2009

ΤΟ 'ΑΛΑΤΟΠΙΠΕΡΟ' ΤΟΥ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

Οι καθηγητές που επιθυμούν να ανανεώνουν συνεχώς το μάθημά τους, εμπλουτίζοντάς το με νέα στοιχεία που το κάνουν πιο απρόβλεπτο και σίγουρα πιο ενδιαφέρον, θα ενθουσιαστούν με τις παρακάτω ιστοσελίδες.Ειδικότερα,το κεντρικό άρθρο για το Wordle (απεικόνιση των λέξεων ενός κειμένου με μέγεθος ανάλογο της συχνότητάς τους στο κείμενο) του blog The Polliwog Journal (όπου μας παραπέμπει η σελίδα Web English Teacher) προτείνει τρόπους αξιοποίησης των εικόνων αυτών ως μια διαφορετική εισαγωγή στα κείμενα που πρόκειται να διαβάσουν οι μαθητές. Χωρίς αμφιβολία, θα προσθέσει λίγο 'αλατοπίπερο' στη συνηθισμένη ροή του μαθήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces