15 Φεβ 2009

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ: Ο ΜΗΝΑΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΦΥΛΗΣ

Ο μήνας Φεβρουάριος είναι ο παγκοσμίως καθιερωμένος μήνας εορτασμού και θύμησης της ιστορίας της μαύρης φυλής, της οποίας η πορεία μέσα στο χρόνο ήταν γεμάτη πόνο και δυσκολίες.

Η γιορτή αυτή είχε ως εκκίνηση το έτος 1926, όταν ο ιστορικός και εκπαιδευτικός Carter G. Woodson ονόμασε τη δεύτερη εβδομάδα του Φεβρουαρίου "Εβδομάδα της ιστορίας των Νέγρων" καθώς συμπεριλάμβανε τα γενέθλια δυο σημαντικών ανδρών που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση των Αφρο-Αμερικανών.Αυτοί ήταν ο Abraham Lincoln, ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών που με τόλμη κατάργησε τη δουλεία το 1863, και ο Frederick Douglass, μια εξέχουσα μορφή της Αμερικάνικης ιστορίας που πέρασε από τη δουλεία στη πολιτική και τη συγγραφή, οραματιζόμενος πάντα τη πραγματική ελευθερία της φυλής του.

Οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν για το σημαντικό αυτό κομμάτι της ανθρώπινης στορίας και παράλληλα να εξασκηθούν στην ανάγνωση αυθεντικών Αγγλικών κειμένων με μια επίσκεψη στις παρακάτω σελίδες:
Έπειτα, οι μαθητές μπορούν να δοκιμάσουν αυτό το διαδικτυακό quiz για την Αφρο- Αμερικάνικη ιστορία, όπου καλούνται να ερευνήσουν διάφορες σχετικές ιστοσελίδες πριν απαντήσουν τις ερωτήσεις.

Βέβαια, όπως όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και η καθιέρωση ενός μήνα για να μαθαίνουμε και να θυμόμαστε την ιστορία συνανθρώπων μας μπορεί να ερμηνευθεί από διαφορετική οπτική γωνία. Διαβάστε για την 'άλλη όψη του νομίσματος' σε blog μαθητή μας:

http://gk-hall.blogspot.com/2009/02/this-month-is-celebrated-worldwide-from.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces