10 Φεβ 2009

ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ- ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ

Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του Γιάννη Ρίτσου, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2009 «Έτος Ρίτσου» και ανέθεσε στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) τον επιτελικό σχεδιασμό καθώς και το συντονισμό των επετειακών δράσεων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό του.

Το ΕΚΕΒΙ με τη σειρά του, εκτός από κινητή έκθεση σε σχολεία, ετοιμάζει ειδικό διαδικτυακό τόπο για τον Γιάννη Ρίτσο, που θα λειτουργήσει την Παγκόσμια Ημέρα Ποιήσης , 21 Μαρτίου 2009. Διαβάστε περισσότερα για τις δραστηριότητες αυτές, για τη ζωή του ποιητή και για διάφορα έργα του στο blog ritsosgiannis.blogspot.com

Αν και δεν υπάρχει άμεση σχέση με την Αγγλική γλώσσα, όσο πιο πολύ είναι οι μαθητές κοντά στην Ελληνική λογοτεχνία και ποίηση, τόσο πιο πολύ θα αγαπήσουν και μια ξένη γλώσσα, αφού η μάθησή της θα στηρίζεται στις ικανότητες από τη μητρική.

'Αλλωστε, το φαινόμενο 'γλώσσα' είναι ένα ενιαίο σύνολο πρόσληψης και παραγωγής λόγου. Θέτοντας, επομένως, γερά θεμέλια στην Ελληνική, το παιδί σταδιακά θα νιώσει και θα αξιοποιήσει με άνεση τη δύναμη του λόγου και σε άλλες γλώσσες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces