22 Ιαν 2009

ΣΧΟΛΕΣ ΓΟΝΕΩΝ: ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!


Η ευχή που κάνουν πολλοί γονείς, ιδίως στις 'δύσκολες ώρες', να υπήρχαν σχολές γονέων με κάποιες έστω απαντήσεις φαίνεται ότι ήδη είναι πραγματικότητα, αφού λειτουργούν 54 τέτοιες σχολές σε όλη την Ελλάδα, ανοικτές προς όλους τους πολίτες και εντελώς δωρεάν.Τα στατιστικά στοιχεία που υπάρχουν σε μια από τις τελευταίες αναρτήσεις του ιστολογίου Ημερολόγιο ενός πατέρα φανερώνουν την ικανοποίηση των γονέων που παρακολούθησαν το πρόγραμμα και τη προθυμία τους για επιπλέον ώρες μαθημάτων. Εκεί θα μπορέσετε να βρείτε κι άλλες ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες, όπως το είδος των γνώσεων που αποκτήθηκαν και τα νέα προγράμματα που ξεκινούν αυτό το μήνα.

Όσο για τα κεντρικά επιμορφωτικά προγράμματα, διαβάζουμε στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης ότι είναι τα εξής:
  • «Συμβουλευτική Γονέων», διάρκειας 40 ωρών
  • «Σχέσεις Σχολείου-Οικογένειας», διάρκειας 20 ωρών.
  • «Εκπαίδευση και συμβουλευτική υποστήριξη των οικογενειών των τσιγγάνων, μουσουλμάνων, παλιννοστούντων και μεταναστών», διάρκειας 50 ωρών

Επισκεπτείτε, λοιπόν, τις δυο παραπάνω σελίδες για να ενημερωθείτε για τα θέματα και τους τρόπους συμμετοχής. Σίγουρα ο ελεύθερος χρόνος των εργαζόμενων γονέων είναι λιγοστός , αλλά θα αξίζει ακόμα περισσότερο αν επενδυθεί στα παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces