29 Απρ 2008

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ WONDERLAND

Πριν λίγους μήνες οι Junior τάξεις του σχολείου μας έστειλαν φωτογραφίες από το μάθημά μας λαμβάνοντας έτσι μέρος στο διαγωνισμό του εκδοτικού οίκου Longman με βάση τη σειρά βιβλίων Wonderland. Οι φωτογραφίες αυτές, που υπάρχουν ήδη στη σελίδα μας, αποτύπωναν τον ενθουσιασμό των παιδιών και ένα μέρος από αυτές δημοσιεύτηκαν στο φυλλάδιο Pearson Longman 2008 που διανεμήθηκε σε Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Όλα τα παιδιά θα λάβουν ειδικό βραβείο για τη συμμετοχή τους.

From Wonderland competition 2007

28 Απρ 2008

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ

Οι μαθητές του A' και B' Junior που χρησιμοποιούν τα βιβλία Wonderland , καθώς και οι μαθητές της A', B', C' Class που χρησιμοποιούν τη σειρά βιβλίων Team Up μπορούν πλέον να εξασκούν όσα μαθαίνουν στις τάξεις του σχολείου μας και στο διαδίκτυο! Πώς; Μια ματιά στις παρακάτω ιστοσελίδες αρκεί. Βέβαια στην ηλεκτρονική αυτή διασκέδαση μπορούν να συμμετέχουν και οι γονείς. Καλή πλοήγηση!

15 Απρ 2008

ΤΙ ΚΑΝΑΜΕ ΤΟ ΠΑΣΧΑ 2008

Γιορτάσαμε με τους μαθητές μας τον ερχομό της σημαντικής αυτής εορτής της χριστιανοσύνης συζητώντας για τις Ελληνικές και Αγγλικές παραδόσεις και κάνοντας ασκήσεις στο διαδίκτυο.Οι παρακάτω δραστηριότητες από τις σελίδες του BBC αφορούν το Ελληνικό Πάσχα και προσφέρουν σχετικό λεξιλόγιο σε πιο προχωρημένους μαθητές της Αγγλικής σε γραπτή και ακουστική μορφή.
Επίσης, πατώντας εδώ οι μικροί μαθητές μπορούν να επιδοθούν σε.. ηλεκτρονική ζωγραφική δημιουργώντας ένα κουνελάκι του Πάσχα όπως το φαντάζονται!

Όλα τα παραπάνω μπορούν να χρησιμοποιηθούν όχι μόνο από καθηγητές στις τάξεις τους, αλλά και από γονείς που έχουν γνώση της Αγγλικής και θέλουν να αφιερώσουν ποιοτικό χρόνο στο παιδί τους.

Παρακάτω απολαύστε βίντεο με Πασχαλινά τραγούδια από τις Junior τάξεις του σχολείου μας και φωτογραφίες με τις δραστηριότητές μας. Καλό Πάσχα σε όλους!

ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΜΕ

Η πολυετής πείρα που περιγράψαμε παραπάνω συνεπάγεται την επισταμένη παρακολούθηση και εφαρμογή των πιο αποτελεσματικών και σύγχρονων εκπαιδευτικών μεθόδων. Συνεπώς, η εκπαιδευτική πολιτική του σχολείου μας είναι εδώ και χρόνια σταθερή και άκρως επιτυχής. Συγκεκριμένα, εφαρμόζουμε την επικοινωνιακή μέθοδο, σύμφωνα με την οποία οι μαθητές μαθαίνουν την Αγγλική Γλώσσα όπως μαθαίνουν και τη μητρική τους, δηλαδή με την προφορική και γραπτή εμπλοκή τους σε πολύ παρόμοιες επικοινωνιακές καταστάσεις με αυτές της καθημερινής ζωής.


Έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη όλων των ικανοτήτων του μαθητή, ο οποίος με το πέρας των μαθημάτων του όχι μόνο μπορεί να μιλήσει και να γράψει ορθώς, αλλά επίσης να κατανοεί και να αξιοποιεί τον χαρακτηριστικό τρόπο επικοινωνίας και σκέψης των Άγγλων. Παράλληλα, όμως, διατηρούμε και στοιχεία της παραδοσιακής διδασκαλίας, δίνοντας μεγάλη προσοχή στη γνώση και άρτια αναπαραγωγή των γραμματικών δομών της Αγγλικής Γλώσσας, όπως και στην ικανότητα μετάφρασης των αγγλικών κειμένων στην Ελληνική Γλώσσα.

Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω, με την δική μας καθοδήγηση ο μαθητής γίνεται γνώστης όχι μόνο της σωστής μορφής των διαφόρων γλωσσικών δομών, αλλά και της κατάλληλης χρήσης τους ανάλογα με την εκάστοτε επικοινωνιακή περίσταση.

Επίσης, οι μαθητές μας, με κάθε σειρά μαθημάτων που ακολουθούν, δημιουργούν το προσωπικό τους portfolio, μια συλλογή δηλαδή κάθε είδους ατομικής και ομαδικής εργασίας ανά σχολική χρονιά. Είναι αξιοσημείωτο ότι τα portfolios είναι σύμφωνα με τις νέες εκπαιδευτικές ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο. Περισσότερα για το θέμα αυτό μπορείτε να διαβάσετε στο κεφάλαιο με τον τίτλο Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο.

Σαν αποτέλεσμα αυτής της δουλειάς, έρχεται η σίγουρη επιτυχία των μαθητών μας σε διπλώματα κύρους, όπως αυτά των Πανεπιστημίων Cambridge και Michigan, καθώς και το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας. Ποτέ δεν ωθούμε τους μαθητές μας σε διπλώματα που αποτελούν εύκολες λύσεις και που αργότερα μπορεί να αποδειχθούν ανεπαρκή.

10 Απρ 2008

Η ΝΕΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ ΓΙΑ ΤΟ 2008

ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ

Τμήμα του University of London, το Royal Holloway College βρίσκεται στο Egham, λίγο έξω από το Λονδίνο και πολύ κοντά στην ιστορική πόλη του Windsor. Είναι σε ιδανική τοποθεσία για την εξερεύνηση της πρωτεύουσας και όλων των φημισμένων μουσείων, πάρκων, θεάτρων και φυσικά καταστημάτων και συγχρόνως δίνει τη δυνατότητα στο μαθητή να ζει στην εξοχή.

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Το εντυπωσιακό κτίριο Βικτωριανού ρυθμού του Royal Holloway College βρίσκεται σε μια έκταση 100 εκταρίων καταπράσινου δάσους. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν: γήπεδα τέννις, μπάσκετ, δύο γήπεδα squash και κλειστό γυμναστήριο. Υπάρχει και αίθουσα ψυχαγωγίας με πινγκ-πονγκ. Η διαμονή των μαθητών γίνεται σε ένα από τα μοντέρνα οικοτροφεία, σε μονόκλινα δωμάτια με ιδιαίτερο μπάνιο. Η διατροφή είναι πλήρης.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Τα μαθήματα είναι 20 την εβδομάδα, πρωινά ή απογευματινά και λειτουργούν τμήματα για όλα τα επίπεδα γνώσεων της Αγγλικής Γλώσσας.Όλοι οι μαθητές συμμετέχουν σε κατατακτήριο τεστ γραπτό και προφορικό μόλις φθάσουν στο κολέγιο. Κάθε τάξη έχει δύο καθηγητές και προσφέρεται στο μαθητή εναλλαγή του τρόπου διδασκαλίας και ακουστικής. Στο τέλος του εκπαιδευτικού προγράμματος δίδεται στους μαθητές πιστοποιητικό παρακολούθησης και προόδου.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ- ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 13/ 7 - 27/ 7/ 2008 (2 εβδομάδες)

Συνοδός θα είναι η κα Μαρκάκη Μαρία η οποία έχει πολύχρονη πείρα σε εκπαιδευτικές εκδρομές στο εξωτερικό. Για περισσότερες πληροφορίες για την εκδρομή αυτή απευθυνθείτε στο γραφείο του σχολείου μας. Επίσης, μπορείτε να μάθετε όλα τα σχετικά για τη προηγούμενη εκδρομή στην Αγγλία κάνοντας κλικ εδώ και ακόμη να επισκεπτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Royal Holloway College: www.rhul.ac.uk

8 Απρ 2008

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ ΣΤΙΣ 08-07-2007

Ομάδα μαθητών όλων των ηλικιών αναχώρησε για το Northampton της Αγγλίας με συνοδό την κ. Μαρία Μαρκάκη. Διέμειναν εκεί κάνοντας μαθήματα Αγγικών καθώς και ταξιδεύοντας σε άλλες πόλεις της Αγγλίας μέχρι και τις 22-07. Επέστρεψαν με εκπληκτικές φωτογραφίες και αναμνήσεις ζωής από το ταξίδι αυτό. Εν συντομία, το οδοιπορικό της ομάδας του σχολείου μας στην Αγγλία είχε ως εξής:


Στις 8 Ιουλίου έγινε η άφιξη στο Πανεπιστήμιο του Northampton που συνοδεύτηκε από βραδιά barbeque. Στις 9 Ιουλίου πραγματοποιήθηκαν κατατακτήρια τεστ στα οποία οι μαθητές μας διέπρεψαν, καταλαμβάνοντας στην πλειοψηφία τους θέσεις σε τμήματα ανωτέρων επιπέδων. Επίσης, οι μαθητές επέλεξαν την αγαπημένη τους ασχολία ανάμεσα στα αθλήματα και τη χειροτεχνία, ενώ στο τέλος έγιναν και Μίνι Ολυμπιακοί Αγώνες.


Στις 11 Ιουλίου έγινε επίσκεψη στο Rockingham Castle και το βράδυ οι μαθητές συμμετείχαν στο παιχνίδι Crime Mystery, αφού βέβαια είχαν ολοκληρώσει τα απογευματινά τους μαθήματα. Στις 12 Ιουλίου έγινε εκδρομή κι επίσκεψη στα μαγαζιά του Northampton και μετέπειτα του Λονδίνου. Εκεί οι μαθητές απόλαυσαν το μιούζικαλ Fame στο Shaftesbury Theatre. Η μέρα τελείωσε με γεύμα στο διάσημο εστιατόριο Planet Hollywood. Στις 14 Ιουλίου έγινε εκδρομή στην Οξφόρδη, όπου οι μαθητές,εκτός των άλλων, είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά το γοτθικό κτίριο του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όπως και το ίδιο το Πανεπιστήμιο που είναι από τα αρχαιότερα στον κόσμο.

Στις 15 Ιουλίου οι μαθητές επισκέπτηκαν πολλά αξιοθέατα του Λονδίνου, όπως το μουσείο Madame Tussaud's με τα κέρινα ομοιώματα, την πλατεία Trafalgar , το Big Ben, τα κτίρια της Βουλής, τον ποταμό Τάμεση και τον πύργο του Λονδίνου. Έπειτα από βραδιές καραόκε, μαθήματα και διάφορες εκδρομές, οι μαθητές στις 19 Ιουλίου είδαν την ταινία Harry Potter και διασκέδασαν με τραγούδια disco. Στις 20 Ιουλίου έγιναν αθλήματα και βραδιά με παιχνίδια, ενώ στις 21 Ιουλίου, οι μαθητές γνώρισαν την πόλη Cambridge με παράλληλη βαρκάδα στα ποτάμια της.

Είχε έρθει πια η ώρα της επιστροφής, έτσι το βράδυ η ομάδα του σχολείου μας αναχώρησε από το αεροδρόμιο Heathrow για Ελλάδα, έχοντας πλέον όχι μόνο τη σκέψη αλλά και τη σιγουριά ότι τα ταξίδια διευρύνουν το ανθρώπινο πνεύμα.

Μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω τα σχόλια μαθητών που συμμετείχαν στην εκδρομή αυτή, κάνοντας κλικ πάνω στη λέξη comments που ακολουθεί.

6 Απρ 2008

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2007-2008

  • Απονομή διπλωμάτων επιπέδου Β2 (FCE) και C2 (CPE) Cambridge και Michigan έγινε στις 20-12-2007 για τη χρονιά που μας πέρασε. Φωτογραφίες των επιτυχόντων και της μικρής γιορτής μας μπορείτε να απολαύσετε εδώ.
  • Θεατρική παράσταση έγινε στις 30-05-2007, κατά την οποία μαθητές όλων των τάξεων ενσάρκωσαν διάφορους ρόλους, διηγήθηκαν παραμύθια που πυροδοτούν το όνειρο και τη κριτική σκέψη, τραγούδησαν γνωστά σε όλους μας τραγούδια με ρυθμό και ζωντάνια και, τέλος, απήγγηλαν ποιήματα με στοχασμό και συγκίνηση. Σημαντική για τη παράστασή μας ήταν και η παρουσία της άριστης παιδοψυχολόγου Στέλλας Αρναούτογλου, η οποία φανέρωσε μικρά μυστικά για αποτελεσματικότερη μάθηση και τόνισε τη σημασία που πάντα πρέπει να έχουν τα 'θέλω' κάθε μαθητή. Για φωτογραφίες από τη παράσταση, κάντε κλικ εδώ.
  • Τσικνοπέμπτη (28 Φεβρουαρίου 2008): Η ημέρα που τη θέση του βιβλίου πήραν ο χορός και το τραγούδι. Βεβαιότατα, από τη γιορτή του σχολείου μας δεν έλειπαν και τα φανταχτερά κουστούμια. Αδιάψευστος μάρτυρας οι φωτογραφίες που μπορείτε να δείτε.
Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces