19 Νοε 2008

ΜΑΘΗΜΑ ΤΜΗΜΑΤΟΣ CPE ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΗΝ ΑΝΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ


Για να δείτε ευκολότερα και να εκτυπώσετε ή να κατεβάσετε στον υπολογιστή σας τις διαφάνειες, κάντε κλικ εδώ. (Οι διαφάνειες εμφανίζουν κάποιες 'περίεργες' αλλαγές σε ορισμένα σημεία λόγω της μεταφόρτωσής τους στο Internet.)

Τα παραπάνω 'εργαλεία' χρησιμοποιήσαμε σε μάθημα με το τμήμα Proficiency για να ξεκινήσει μια συζήτηση σχετικά με την ανεκτικότητα και άλλες σχετικές έννοιες, αφού δόθηκε η αφορμή με την Παγκόσμια Ημέρα Ανεκτικότητας (16/10) όπως περιγράφουμε σε προηγούμενη ανάρτηση.

Με λίγα λόγια, ως μια ευχάριστη αρχική εισαγωγή είδαμε το βίντεο με το τραγούδι 'One' του συγκροτήματος U2, του οποίου οι στίχοι αφορούν το θέμα. Έπειτα, η συζήτηση οργανώθηκε ανάλογα με τη σειρά των διαφανειών, αγγίζοντας ζητήματα όπως η προκατάληψη, τα στερεότυπα, κτλ. Στόχος αυτής της ανάρτησης είναι όλα τα παραπάνω να είναι στη διάθεση των συγκεκριμένων μαθητών κατά τη μελέτη τους στο σπίτι.
  • Μερικά δείγματα εκθέσεων για το μάθημα αυτό υπάρχουν εδώ:
  • Για άλλες δραστηριότητες με αυτό το τμήμα, κάντε κλικ εδώ:
markaki-students.blogspot.com/search/label/CPE%20Class

Φωτογραφία κατά τη προβολή του βίντεο στον προτζέκτορα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces