19 Οκτ 2008

ON LINE ΕΞΑΣΚΗΣΗ ΓΙΑ 'BRAINIAC' ΜΑΘΗΤΕΣ

Στο Βρετανικό τηλεοπτικό πρόγραμμα Brainiac: Science Abuse, οι γεμάτοι περιέργεια παρουσιαστές διεξάγουν πειράματα κάθε λογής, απλά για να διαπιστώσουν αν ισχύουν ορισμένες κοινές αντιλήψεις ή ιδέες, όπως για παράδειγμα ... αν όντως δεν παθαίνεις ηλεκτροπληξία όταν βρίσκεσαι στον αέρα ή ποιο από τα τρία κινείται πιο γρήγορα: μια μηχανή, ένα μπαλάκι του γκολφ ή μήπως ένα πυροτέχνημα.


Αναφέρουμε όλα αυτά, όχι μόνο επειδή το πρόγραμμα αυτό είναι απίστευτα διασκεδαστικό, λύνοντας και κάποιες απορίες που ίσως έχουμε, αλλά ταυτόχρονα επειδή οι παρουσιαστές μιλούν με γνήσια Βρετανική προφορά και χρησιμοποιούν πλούσιο λεξιλόγιο. Έτσι, το πρόγραμμα είναι κατάλληλο για προχωρημένους μαθητές της Αγγλικής, οι οποίοι μπορούν να εξασκήσουν την ακουστική τους ικανότητα και να αφομοιώσουν νέο λεξιλόγιο.

Το Brainiac προβάλλεται στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, αλλά διατίθεται και στο διαδικτυακό χώρο του You Tube, όπου γράφοντας στο κουτί αναζήτησης τη λέξη Brainiac, οδηγήστε σε αυτή τη σελίδα. Καλή διασκέδαση ... και εξάσκηση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces