1 Νοε 2008

ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ HALLOWEEN (31-10-08)

Γιορτάσαμε με το δικό μας τρόπο τη... στοιχειωμένη μέρα του Halloween, κατά την οποία, σύμφωνα με δοξασίες, οι ψυχές κατακλύζουν τον γήινο κόσμο ακριβώς μια ημέρα πριν των Αγίων Πάντων. Εμείς εκμεταλλευτήκαμε τη περίσταση αυτή που προϋποθέτει τις τρομακτικές φάρσες και στολές, τα άφθονα γλυκά και μια ξέφρενη φαντασία για ακόμα πιο διασκεδαστικές δραστηριότητες μέσα στη τάξη.

Με τους Pre-Junior μαθητές, έγινε μια αρχική εισαγωγή σε αυτό το έθιμο μέχρι που άρχισε μια αλλιώτικη τρίλιζα με κολοκύθες και φαντάσματα!

Με τα Junior τμήματα, χρωματίσαμε μια πραγματικά απόκοσμη κολοκύθα με την επίσκεψή μας στη σελίδα www.hersheys.com/trickortreats/activities/launch-coloring-book.asp με το μαγικό πινέλο που δούλευε μόνο στο άκουσμα των χρωμάτων στα Αγγλικά. Το αποτέλεσμα υπάρχει στη σελίδα των μαθητών μας:


Με μεγαλύτερες τάξεις, συζητήσαμε για την ιστορία της παράδοσης αυτής, όπως και τη προέλευση του ονόματός της και παίξαμε σχετικά παιχνίδια. Με τα τμήματα της C' Class ειδικότερα, επιχειρήσαμε κάτι μοναδικό: οι μαθητές δημιούργησαν γρήγορα και εύκολα μια αφίσα (με άλλα λόγια, glog, όπως εξηγείται και σε προηγούμενη ανάρτηση) στο διαδικτυακό χώρο www.glogster.com με κείμενα βασισμένα στη συζήτησή μας, ενώ επέλεξαν τα πάντα σχετικά με τα χρώματα, τις εικόνες (οι οποίες προέρχονται κυρίως από τη σελίδα www.hersheys.com/trickortreats/downloads/clipart.asp.) και γενικά την όλη παρουσίαση της αφίσας! Το αποτέλεσμα μπορείτε να το δείτε στη διεύθυνση

chrismark.glogster.com/C-Class-Halloween-Glog-2008-2009

Η επιφάνεια εργασίας προβλήθηκε με προτζέκτορα
έτσι ώστε να δουλέψουν όλοι οι μαθητές μαζί.


Στο τέλος δόθηκαν ειδικά πιστοποιητικά επιβεβαίωσης μιας 'εξωπραγματικής' επίδοσης που άρμοζε στις περιστάσεις της ημέρας.

Μη βιαστείτε, όμως, να διώξετε τη σκέψη δημιουργίας της δικής σας αφίσας, όποιο σχολικό μάθημα ή θέμα κι αν αυτή αφορά. Ας μη ξεχνάμε ότι το διαδίκτυο προσφέρει μοναδικές ευκαιρίες όχι μόνο για εξάσκηση μιας γλώσσας, αλλά για αυτοέκφραση και εκτόνωση της (καταπιεσμένης στις μέρες μας) δημιουργικής φαντασίας των μαθητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces