13 Οκτ 2008

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΙΒΛΙΟΥ: ΩΡΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗ!


Ο κόμβος www.ekebi.gr αποτελεί την ηλεκτρονική παρουσίαση του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου στο διαδίκτυο. Υπό την αιγίδα του υπουργείου Πολιτισμού παρουσίαζεται η εθνική πολιτική για το βιβλίο και την ανάγνωση, αφιερώματα (όπως το τρέχον για τον Κ. Παλαμά), εκδηλώσεις και συνδέσεις (links) με ιστοσελίδες αναλόγου πριεχομένου.Ο χρήστης ακόμη έχει τη δυνατότητα μέσα από το site να ενημερωθεί για τις εξελίξεις στο χώρο του βιβλίου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, (συγγραφείς, εκδόσεις,εκθέσεις, δραστηριότητες) και να αναζητήσει σχετικές πληροφορίες.

Μεγάλο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά που γίνεται στις Λέσχες Ανάγνωσης.
"Λέσχη Ανάγνωσης ονομάζεται μια ομάδα ανθρώπων που έχουν συμφωνήσει να συναντιούνται σε τακτά διαστήματα (συνήθως μία φορά το μήνα) και να συζητούν για βιβλία που αποφάσισαν να διαβάσουν από κοινού.
Η Λέσχη Ανάγνωσης είναι ουσιαστικά μια παρέα, με κοινό σκοπό την ανάγνωση και τη συζήτηση, που αποδέχεται κάποιο απλό πρόγραμμα για τη λειτουργία της. Είναι ένας εξαιρετικά απλός και ολοένα πιο δημοφιλής τρόπος να καλλιεργηθεί η δημιουργική σχέση μας με το διάβασμα, ένας ευχάριστος και εποικοδομητικός τρόπος να περάσουμε την ελεύθερη ώρα μας."

Περισσότερα για αυτό το θέμα υπάρχουν σε αυτή την ιστοσελίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Εκεί μάλιστα μπορείτε να βρείτε τις διευθύνσεις και άλλα στοιχεία για όσες λέσχεις ανάγνωσης υπάρχουν στη περιοχή σας. Γιατί δε λαμβάνετε μέρος σε μια από αυτές;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces