4 Οκτ 2008

ΓΟΝΕΙΣ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΜΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Με επιτυχία έγινε τη Παρασκευή 3/10 η συνάντηση με τους γονείς των μαθητών των τμημάτων Junior στο χώρο του σχολείου μας. Η συζήτηση που έγινε ήταν εποικοδομητική και σίγουρα θα προσφέρει λύσεις στους γονείς που νιώθουν σύγχυση σχετικά με το σύνθετο θέμα της μελέτης στο σπίτι. Παραθέτουμε μέρος του κειμένου του φυλλαδίου που παρέλαβε ο κάθε γονέας:

Κατ’ αρχάς, η φιλοσοφία του σχολείου μας είναι ότι στο θέμα του διαβάσματος στο σπίτι υπάρχουν οριοθετημένες περιοχές: ο σχεδιασμός και η ανάθεση των εργασιών είναι ευθύνη του εκπαιδευτικού, ενώ η διεκπεραίωση των εργασιών εναπόκειται στους μαθητές και όχι στους γονείς. Ο ρόλος των τελευταίων είναι περισσότερο να ενθαρρύνουν τη μελέτη στο σπίτι, όχι να ‘διδάσκουν΄ξανά το μάθημα (καθώς η διδασκαλία γίνεται από πτυχιούχους καθηγητές ειδικά εκπαιδευμένους) ή να διορθώνουν όλα τα λάθη του μαθητή (τα οποία προσφέρουν στον καθηγητή χρήσιμες πληροφορίες για τις ελλείψεις του μαθητή).

Αυτό που προτείνουμε να κάνει ο γονέας είναι να ελέγχει αν έγιναν όλες οι ασκήσεις που είναι σημειωμένες στο ειδικό μπλε σημειωματάριο. Ακόμη, να εξετάζει αλλά και να ενισχύει την εμπέδωση της γνώσης από τη σχολική τάξη με τρόπους που μοιάζουν παιχνίδι στους μικρούς μαθητές.

Από αυτό το σημείο κι εξής, η συζήτηση επικεντρώθηκε στο πώς παρουσιάζεται το μάθημα στις τάξεις του σχολείου μας και πώς μπορούν να προεκτείνουν αυτές τις μεθόδους οι γονείς για να ελέγξουν δημιουργικά το μαθητή στο σπίτι. Σχετικό με το παραπάνω θέμα άρθρο αποτελεί το: Πώς μπορώ να βοηθάω το παιδί μου στο σπίτι στο διάβασμα των Αγγλικών; στο blog markaki-articles.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces