8 Σεπ 2008

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΝΗΛΙΚΩΝ: ΔΙΝΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το ακόλουθο βίντεο αποτελεί ένα απόσπασμα από τη σειρά μαθημάτων για ενήλικες που θέλουν να θυμηθούν και να χρησιμοποιήσουν ξανά τα Αγγλικά για διάφορους λόγους- όχι μόνο στην επαγγελματική τους ζωή, αλλά ακόμη σε μελλοντικά και σίγουρα πιο... άνετα ταξίδια.

Έτσι, στο βίντεο που θα δείτε, η Ηρώ και η Αναστασία συμμετέχουν σε μια σύζητηση για τον εαυτό τους, μαθαίνοντας και εξασκώντας το σχετικό λεξιλόγιο και παράλληλα τηρώντας τους κανόνες για τη συνέχιση και ολοκλήρωση μιας συνομιλίας που ισχύουν στην Αγγλική γλώσσα.

'Ολα αυτά μόλις στο δεύτερο μάθημά τους... ένα μάθημα με όλα του τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα: με μικρά λάθη, επιβοηθούμενη διόρθωση, συνεχή προσπάθεια και διασκεδαστικές στιγμές!

Όλα αυτά τα στοιχεία αποτελούν αναπόφευκτα μέρη της φυσιολογικής μάθησης, αλλά και το πραγματικό κίνητρο δημιουργίας αυτού του βίντεο. Στόχος μας, με άλλα λόγια, είναι η ανάδειξη της διαδικασίας εκμάθησης μιας ξένης γλώσσας, με τη παράλληλη προτροπή για μάθηση όλων των ειδών, ανεξάρτητα από την ηλικία.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces