4 Σεπ 2008

ΤΟ 'ΨΕΜΑ' ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ

Το θέμα των συζητήσεων στα τελευταία μαθήματα του τμήματος FCE ήταν ο τρόπος που η εικόνα μπορεί να μας 'εξαπατήσει', το πώς δηλαδή μια φωτογραφία μπορεί να δημοσιευθεί (κυρίως από τα ΜΜΕ) παρουσιάζοντας μια ασυνήθιστα τέλεια κατάσταση, φυσικά μετά από ηλεκτρονική επεξεργασία. Επομένως, για να μάθουν τα έφηβα μυαλά του τμήματος να βλέπουν την αλήθεια πίσω από την εικόνα, ο καθηγητής τους, Graham Hodgetts, τράβηξε αρχικά φωτογραφίες των μαθητών, τις οποίες μετά άλλαξε με... δημιουργικό τρόπο στον υπολογιστή.

Με αυτές, λοιπόν, τις φωτογραφίες, γίνεται εμφανές πώς μπορεί να τελειοποιηθεί ή να αλλάξει κατά βούληση μια εικόνα, πράγμα το οποίο όχι μόνο πρέπει να μάθουμε να διακρίνουμε, αλλά και να μην το αφήνουμε να επηρεάζει τη κρίση μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces