20 Αυγ 2008

ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΖΟΥΝ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ!

Εάν γνωρίζαμε τις πραγματικές στατιστικές πιθανότητες που υπάρχουν να μας συμβούν άσχημα πράγματα θα σταματούσαμε να ζούμε μέσα στον φόβο, υποστηρίζει ένα καινούργιο βιβλίο. Η αλήθεια είναι ότι όσο παρακινδυνευμένα ζούμε τόσο πιο ασφαλείς είμαστε... , αναφέρει η εφημερίδα The Times και αναδημοσιεύουν Τα Νέα (01.08.2008).

Αυτή η ερώτηση απευθύνεται σε όλους τους γονείς που συνεχώς κοιτάζουν ανήσυχα γύρω τους να δουν μήπως κάποιος παρατηρεί το παιδί τους και κάνει τολμηρά σχέδια για την απαγωγή του. Ας υποθέσουμε ότι σε κάποιο αρρωστημένο παράλληλο Σύμπαν θα θέλατε να απαγάγουν το παιδί σας. Ας φανταστούμε ότι είχατε πάρα πολλά παιδιά και βγάζατε μερικά έξω από το σπίτι, τα αφήνατε στον δρόμο και περιμένατε να περάσει κάποιος να τα αρπάξει. Πόσο καιρό πιστεύετε ότι θα περιμένατε;

Ο Ουόργουικ Κερνς έχει την απάντηση: 200.000 χρόνια. Και κατόπιν θα επέστρεφαν μέσα σε 24 ώρες. Εάν θέλατε να τα κρατήσουν περισσότερο, θα έπρεπε να περιμένετε 600.000 χρόνια. Επειδή κάθε χρόνο ένα παιδί έχει 0,0005% πιθανότητα να απαχθεί από κάποιον ξένο και 0,00016% να μη βρεθεί μέσα σε 24 ώρες. Και όμως, προφανώς οι γονείς σήμερα θεωρούν ότι ο κίνδυνος να συμβεί κάτι τέτοιο στο παιδί τους είναι πολύ μεγαλύτερος.

Αυτό προβληματίζει τον Κερνς και τον οδήγησε να γράψει το βιβλίο «Ζην επικινδύνως: Γιατί θα πρέπει να πάψουμε να ανησυχούμε και να αρχίσουμε να ζούμε». Το βιβλίο μας προτρέπει μόνο, βασισμένο στις στατιστικές, να σταματήσουμε να ζούμε βυθισμένοι στους φόβους μας. Ουσιαστικά μας ωθεί, αν θέλουμε να είμαστε ασφαλείς, να διακινδυνεύουμε.

Η συνέχεια στη διεύθυνση:
www.e-paideia.net/news/article.asp?lngEntityID=60902&lngDtrID=102

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces