12 Ιουλ 2008

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Σε ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο στη διεύθυνση www.buzzle.com/articles/how-to-concentrate.html διαβάσαμε για έξυπνους τρόπους με τους οποίους μπορεί κανείς να μείνει συγκεντρωμένος σε μια εργασία, χωρίς να αποσπάται η προσοχή του. Αυτοί οι τρόποι, με λίγα λόγια, είναι:

1. Έχετε το γραφείο σας τακτοποιημένο. Χωρίς ένα τεράστιο σωρό χαρτιών και διάφορα βιβλία διασκορπισμένα τριγύρω, το γραφείο μοιάζει να μας φωνάζει: Ώρα για δουλειά!

2. Κλείστε τη πόρτα του δωματίου σας και κυρίως το κινητό σας (ή τουλάχιστον ρυθμίστε το στο αθόρυβο). Έτσι, θα αποφύγετε πολλούς πειρασμούς!

3. Κλείστε τη τηλεόραση, το ραδιόφωνο ή τον υπολογιστή (σίγουρα όλα ακούγονται πολύ οικεία!) για να αποφύγετε τις κλεφτές ματιές στην οθόνη, το σερφάρισμα στο Internet -που μοιάζει να μη τελειώνει ποτέ- και το σιγοψυθίρισμα των αγαπημένων σας στίχων.

4. Εφαρμόστε τη στρατηγική των 5 λεπτών. Απλά κάθε φορά που θα σκεφτείτε ότι θέλετε να σταματήσετε την εργασία σας για κάποιο λόγο, σκεπτείτε ότι θα το κάνετε σε 5 λεπτά. Το πιθανότερο είναι ότι σε λίγο θα το έχετε ξεχάσει, διαφορετικά δώστε ξανά αναβολή 5 λεπτών!

5. Κάντε τακτά διαλείμματα. Η αυτοσυγκέντρωση μειώνεται μετά από 1 ώρα, οπότε κάντε διάλειμμα 5 λεπτών ώστε να αναζωογονηθεί ο εγκέφαλος. Κατά το διάλειμμά σας, προσπαθήστε να κινείστε- η κίνηση αυξάνει τη ροή του οξυγόνου στον εγκέφαλο. Εάν εργαστείτε για 2 ώρες, τότε το διάλειμμα μπορεί να διαρκέσει 10 λεπτά. Καλή επιτυχία!

(Η σελίδα buzzle.com, από όπου προέρχονται αυτές οι συμβουλές, περιέχει άρθρα για πολλά ενδιαφέροντα θέματα, γραμμένα στα Αγγλικά, επομένως αξίζει να αφιερώσετε λίγο χρόνο να την επισκεπτείτε.)
Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces