21 Ιουλ 2008

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΙΝΗΤΟ

Στη χώρα μας των 11.000.000 κατοίκων, λειτουργούν 14.000.000 κινητά τηλέφωνα. Οκτώ στους 10 μαθητές γυμνασίου και λυκείου στην Ελλάδα έχουν κινητό και 3 στους 5 μαθητές του δημοτικού. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο καθηγητής Παιδιατρικής κ. Γιώργος Χρούσος, επικεφαλής σχετικής μελέτης της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας. «Οι επιπτώσεις στην ανάπτυξη και την εν γένει υγεία των παιδιών θα φανούν σε 10 χρόνια και τότε θα είμαστε πιο κατηγορηματικοί, όμως θα είναι ήδη αργά».

Από τη μελέτη προκύπτει ότι το 63,6% των παιδιών ηλικίας 12 ετών έχουν στην κατοχή τους κινητό τηλέφωνο. Το 35,7% των παιδιών αυτών το απέκτησαν πριν κλείσουν τα 10 τους χρόνια. .....
Οι σημαντικότερες επιπτώσεις από τη χρήση των κινητών από παιδιά:
  • Η ακτινοβολία θεωρείται επικίνδυνη μέχρι την ηλικία των 16 ετών
  • Πονοκέφαλος, απώλεια μνήμης και συγκέντρωσης
  • Ψυχολογική πίεση για την καλύτερη συσκευή τελευταίας σχεδίασης και τεχνολογίας
  • Σπατάλη χρόνου και χρημάτων
  • Ενοχλήσεις από διαφημίσεις αλλά και αγνώστους που στέλνουν μηνύματα
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα του e-paideia, καθώς και τις Δέκα Εντολές για τα κινητά. Σε γενικές γραμμές, το θέμα της κατοχής κινητού τηλεφώνου από παιδί μικρής ηλικίας χρήζει ιδιαίτερης προσοχής, ενώ τίποτα δεν είναι 'δεδομένο'. Οι γονείς οφείλουν να αντιμετωπίσουν προσεκτικά το θέμα αυτό, αφού πρώτα ενημερωθούν οι ίδιοι, αλλά και τα παιδιά.
Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces