24 Ιουν 2008

ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ... ΤΙ;

Τώρα που η... δοκιμασία των Πανελληνίων έφτασε στο τέλος της και τα αποτελέσματα έχουν ανακοινωθεί, το σχολείο μας εύχεται σε όλους τους υποψήφιους καλή επιτυχία σε όποιο επαγγελματικό δρόμο επιλέξουν.

Έπεται η διαδικασία συμπλήρωσης των μηχανογραφικών, κατά την οποία προτείνουμε οι υποψήφιοι να έχουν πάντα κατά νου, όχι μόνο τις επαγγελματικές προοπτικές, αλλά και τα πραγματικά τους ενδιαφέροντα και ταλέντα. Είναι βέβαιο ότι ο επαγγελματίας που παθιάζεται με το αντικείμενό του θα είναι εκείνος που θα επιδιώξει την ανάπτυξη των ικανοτήτων του και την επαγγελματική καταξίωση, χωρίς να αντιλαμβάνεται τη δουλειά του ως 'δουλεία'. 'Αλλωστε, η προσωπική ολοκλήρωση και ευτυχία βασίζεται εν μέρει και στη καθημερινή ευχαρίστηση που αντλείται από το επάγγελμα.

Όσο για τη στάση που θεωρούμε ότι πρέπει να κρατήσουν οι γονείς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, οι μαθητές που εργάστηκαν σκληρά κι έλαβαν τους επιθυμητούς βαθμούς αξίζουν επιβράβευση και φυσικά ξεκούραση. Όσοι όμως μαθητές δεν έλαβαν ικανοποιητικούς βαθμούς δε πρέπει να αντιμετωπιστούν με αποδοκιμασία, αλλά με σοβαρή συζήτηση για την ανάληψη των ευθυνών τους την επόμενη χρονιά. Βέβαια, οι Πανελλήνιες Εξετάσεις είναι μια διαδικασία με πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες, οπότε καλό είναι η συζήτηση να περιλαμβάνει και τους λόγους που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα και να τελειώνει σε ένα θετικό τόνο για τη συνέχιση και αύξηση της προσπάθειας. Είναι καταπληκτικό το πόσα μπορούμε να καταφέρουμε με ένα ήρεμο, αλλά αποφασιστικό διάλογο που θα θέτει στόχους και θα βρίσκει λύσεις, παρά με υποτιμητικά, προσβλητικά λόγια που συνήθως μειώνουν την αυτοεκτίμηση του παιδιού.

Τέλος, ευχόμαστε καλά αποτελέσματα στους υποψήφιους που εξετάστηκαν πανελληνίως στο μάθημα των Αγγλικών, όπως και στα υπόλοιπα ειδικά μαθήματα.
Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces