19 Ιουν 2008

ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ

Αν και ακούγεται απίθανο, συνέβη λόγω του θαύματος που λέγεται 'διαδίκτυο', που ενώνει ανθρώπους από όλα τα μέρη της γης. Πριν λίγες μέρες λάβαμε ένα email από ένα άνδρα στην Αυστραλία, που ονομάζεται Μιχάλης Χριστοδουλάκης και τυγχάνει να έχει το ίδιο όνομα με ένα μαθητή μας στη C' Class.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, λοιπόν, εργάζεται σε μια εταιρεία νερού στην Αυστραλία και έμεινε άφωνος όταν είδε το ακριβές όνομά του στην σελίδα των μαθητών μας να προτείνει την εξοικονόμηση νερού για μια καλύτερη ποιότητα ζωής, αφού με αυτό ασχολείται επαγγελματικά και ο ίδιος! Στο email του μας είπε ότι η αποφυγή σπατάλης νερού είναι ένα σημαντικό ζήτημα στην Αυστραλία και η εταιρεία του στέλνει οικολογικά μηνύματα προς τους καταναλωτές νερού σαν αυτό που γράφει ο μαθητής μας στο blog μας! Επίσης, στέλνει τις καλύτερες ευχές του στο μικρό μαθητή.

Για να δείτε το κείμενο των μαθητών μας σχετικά με το περιβάλλον, καθώς και το μήνυμα του κ. Χριστοδουλάκη, πατήστε εδώ.

Ακόμη, επισκεπτείτε την ιστοσελίδα που μας προτείνει ο Αυστραλός φίλος μας για την εξοικονόμηση νερού και δώστε την απάντησή σας στις ερωτήσεις του quiz για να ελέγξετε τις γνώσεις σας πάνω στο θέμα αυτό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces