6 Ιουν 2008

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Είναι πασίγνωστο ότι το Internet είναι εξαιρετικά χρήσιμο, αλλά και πολύ επικίνδυνο, ιδίως για τους μικρότερους χρήστες του. Επομένως, οι γονείς, αλλά και όλοι οι χρήστες πρέπει να είναι ενημερωμένοι για τους κρυμμένους κινδύνους και για κάθε νέα εξέλιξη σχετικά με αυτούς. Ένα πολύ καλό site για εκείνους που είναι γνώστες της Αγγλικής είναι το www.ikeepsafe.org, στο οποίο μπορεί να βρει κανείς πληροφορίες τόσο για τη στάση που πρέπει να κρατήσουν οι γονείς, αλλά και για εκείνη των παιδιών έτσι ώστε το Internet να παρέχει μόνο γνώση, πληροφόρηση και διασκέδαση.

Ειδικότερα για το πώς μπορείτε να προστατέψετε τις προσωπικές σας πληροφορίες σε δίκτυα όπως το My Space ή το Facebook, όπου ανήκει και το σχολείο μας, για να γεύεστε τη χαρά της επικοινωνίας χωρίς φόβο, δείτε το κεφάλαιο 'How to use' (και ιδίως δείτε το βίντεο με τίτλο 'Protect my profile') που βρίσκεται σε αυτή τη σελίδα: www.ikeepsafe.org/PRC/videotutorials/myspace

Στα Ελληνικά, υπάρχουν οι παρακάτω σελίδες σχετικά με το θέμα αυτό:
www.microsoft.com/hellas/athome/security/children/default.mspx
www.cpe.gr/periodiko/asfaleia_sto_diadiktio.pdf
www.saferinternet.gr

Για τη προστασία προσωπικών δεδομένων, δείτε:
www.de.sch.gr/~antoniou/MyPage/SafeInternet/PersonalRights.htm
Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces