31 Μαΐ 2008

ΛΕΞΙΚΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

Μόλις συναντήσετε μια λέξη στα Αγγλικά που δε γνωρίζετε, μπορείτε να τη δαχτυλογραφείτε στο κουτάκι με τίτλο Webster's Online Dictionary που υπάρχει στην αριστερή στήλη της σελίδας μας. Αμέσως θα δείτε όλα τα σχετικά αποτελέσματα με τη λέξη αυτή (όχι μόνο τον ορισμό της στην Αγγλική γλώσσα, αλλά σχετικές εικόνες και ρητά, μέχρι ποιήματα και ταινίες που περιέχουν τη λέξη αυτή!).

Εναλλακτικά, επισκεπτείτε την ιστοσελίδα του λεξικού
www.websters-online-dictionary.org ή γράψτε τη λέξη στο κουτάκι AskOxford.com (στην αριστερή στήλη του blog markaki-students.blogspot.com) που έχει παρόμοια λειτουργία. Επίσης, υπάρχει το Dictionary.com στο οποίο εμφανίζονται για κάθε λέξη που γράφετε αποτελέσματα στα Αγγλικά από διάφορα λεξικά στο διαδίκτυο. Γενικότερα συστήνουμε, ιδίως σε προχωρημένους μαθητές, τη χρήση λεξικών που περιέχουν επεξηγήσεις των λέξεων πάλι στα Αγγλικά για περισσότερη εξάσκηση και επέκταση του λεξιλογίου.

Αν όμως θέλετε την ελληνική μετάφραση της λέξης που ψάχνετε, πράγμα που προτείνουμε κυρίως σε αρχάριους μαθητές, καλή λύση αποτελεί το λεξικό Babylon.

Βέβαια, για εκείνους που τους πιάνει πονοκέφαλος με τις ξένες λέξεις που σχετίζονται με τον υπολογιστή και το Internet, υπάρχει 'Το λεξικό του Ίντερνετ', το 'Λεξιλόγιο όρων του Internet' ή το 'Γλωσσάρι του Internet' που τις επεξηγεί στα Ελληνικά.
Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces