19 Μαΐ 2008

ΟΧΙ ΠΙΑ ΣΤΗΝ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΒΙΑ

Όπως διαβάσαμε στη Νέα Κρήτη της Παρασκευής 16 του μηνός, έρευνες του Πανεπιστημίου Κρήτης έχουν δείξει ότι η βία κάθε λογής (είτε σωματική είτε ψυχολογική) αυξάνεται συνεχώς στις μέρες μας. Πιθανό αίτιο είναι ο αυξανόμενος εγωκεντρισμός που χαρακτηρίζει πλέον το άτομο, το οποίο μπορεί να φτάσει στο απαράδεκτο σημείο να καταφεύγει στη βία ακόμη και για ασήμαντες αφορμές, αγνοώντας ή και αδιαφορώντας για τις συνέπειες.

Ας είμαστε όσο πιο κοντά μπορούμε στα νεαρά παιδιά, κάνοντας διαρκώς συζητήσεις μαζί τους και εκλογικεύοντας τους λόγους των δικών τους, αλλά και των δικών μας πράξεων. Ας συνειδητοποιήσουν από μικρή ηλικία ότι η βία δεν αποτελεί λύση, τουλάχιστον σε μια κοινωνία που θέλει να χαρακτηρίζεται 'πολιτισμένη'.

Ίσως η σωστή παιδεία που καλλιεργείται σταδιακά και συστηματικά από μικρή ηλικία να μας βγάλει από αυτό το αδιέξοδο, κοινωνικό και ατομικό, που βρισκόμαστε σήμερα και να μας φέρει πιο κοντά στο συνάνθρωπο που πληγώνουμε με κάθε εγωκεντρική πράξη βίας. Ας δράσουμε άμεσα, γονείς και εκπαιδευτικοί, πριν η κοινωνία μας χάσει κάθε έλεγχο...

Στη μνήμη του αδικοχαμένου φοιτητή στο Ρέθυμνο και φίλου, Μανόλη Χορευτάκη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

Απολογούμαστε για τη διαγραφή υλικού (φωτογραφίες, βίντεο και άλλοι σύνδεσμοι) από ορισμένες παλαιότερες αναρτήσεις σε αυτό το ιστολόγιο. Από τις εναπομένουσες περιγραφές και λεζάντες, όμως, μπορεί ο κάθε αναγνώστης να αντιληφθεί τον κεντρικό άξονα των δραστηριοτήτων που παρουσιάζονται στις αναρτήσεις αυτές.

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces