20 Μαρ 2008

21 ΜΑΡΤΙΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

Ας αδράξουμε την ευκαιρία που μας προσφέρει η ημέρα αυτή και ας ερευνήσουμε στον ελεύθερο χρόνο μας ανεξερεύνητα ως τώρα μονοπάτια της ποίησης, αφήνοντας το μυαλό μας ανοικτό και δεκτικό σε νέες εικόνες και αισθήσεις. Αυτή η ημέρα μας υπενθυμίζει ότι ο φόβος για το άγνωστο, είτε αυτό είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα είτε ένας διαφορετικός από εμάς άνθρωπος δεν έχει θέση στη ζωή μας ή στη ζωή των παιδιών μας.

Έτσι, στις τάξεις του σχολείου μας ταξιδέψαμε με λιτά, προσιτά ποιήματα Αμερικανών έγχρωμων ποιητών, και όχι μόνο, με σκοπό να ζήσουμε μικροί και μεγάλοι τη μοναδική απόλαυση που έχει να προσφέρει ο ποιητικός λόγος στον δέκτη του. Παραθέτουμε εδώ τα ποιήματα αυτά για μελλοντική χρήση τους από εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές.
  1. The Road Not Taken by Robert frost
  2. maggie and milly and molly and may by E. E. Cummings
  3. The Red Wheelbarrow by William Carlos Williams
  4. From Porter by Langston Hughes
Ποιήματα και πληροφορίες για τη ζωή των ποιητών υπάρχουν στη διεύθυνση www.poets.org.

Και τώρα ποιήματα από τους μαθητές μας!
Αλεξάνδρα Φουντουλάκη, D' Class
Related Posts with Thumbnails

ΓΙΑ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΜΑΣ

Για να αναδημοσιεύσετε την δουλειά που παράγεται στο σχολείο μας και ιδίως άρθρα για εκπαιδευτικά θέματα γραμμένα από την κ. Μαρία Μαρκάκη ή Χριστίνα Μαρκουλάκη, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε για την πρόθεσή σας αυτή με ένα σύντομο email στη διεύθυνση markakischool@gmail.com

Επίσης, η αναφορά στη σελίδα σας θα πρέπει να περιέχει το όνομα του σχολείου μας μαζί με σύνδεσμο προς τη δική μας σελίδα όπου είναι δημοσιευμένο το υλικό στο οποίο αναφέρεστε.

Δεν επιτρέπουμε την αναδημοσίευση φωτογραφιών από τις τάξεις μας. Υπάρχει έγγραφη συγκατάθεση των γονέων ώστε οι φωτογραφίες να βρίσκονται μόνο σε δικές μας σελίδες που έχουν καθαρά εκπαιδευτικό σκοπό.

Ευχαριστούμε πολύ για την κατανόηση.

ΟΡΟΙ ΓΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΤΩΝ ΣΕΛΙΔΩΝ ΜΑΣ

Η ΣΥΛΛΟΓΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ

Wikispaces

ΕΙΔΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΑΓΓΛΙΚΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ

Wikispaces